Look after you - The Fray

It's always have and never hold
You've begun to feel like home
What's mine is yours to leave or take
What's mine is yours to make your own



Du kan vara 'esta mi loca'

Hallå, ni har visst någon bugg i systemet som vänder alla era tecken upp och ner, vet ni det?

Era croissanter är kletiga och ser ut som krabbor... krabbasonger?

Och vad sa jag om fågeldansen? Sa jag att jag ville dansa fågeldansen? Salsa, wtf!

Till sist, viktigast av allt: Varför fick inte Dani Alves en egen bild?!


Jag är tillbaka i Frankrike och minst tre timmars restid bort från galenskaperna. Vinet var gott och sanden var varm. Samlar mod för att åka dit igen någon gång i framtiden.

Tack SVT för att ni visar vissa sändningar även i utlandet

Helt allvarligt, varför gick inte den här låten vidare? Jag tyckte den var svängig.



Annars var det väl inga större skrällar. Imorgon gäller det på riktigt, då hejjar vi alla på Loreen!

Vi ses på SVT play!

För fransmännen är Eurovisionsschlagerfestivalen ungefär lika intressant som ett kliande myggbett.
För mig är det som att upptäcka att tomten kommer tillbaka fem månader efter julafton.

Semifinal, ikväll, 21.00.
Jag har läst på om artisterna. Jag har hittat en websändning. Jag har en vinflaska. Jag känner mig redo.

Mini-me slår på ZZ top, stoppar in lurarna och förklarar för morsan vad som gäller

"One Direction är en pojkgrupp som sjunger typ blablabla och spelar in en massa låtar som alla låter precis likadant. Alla tjejer älskar dem på grund av att de är snygga, men det är liksom det enda de har till sin fördel. De suger. De är som den där jävla Justin Bieber... fast gånger fem."



Rätt ovanlig beskrivning för att komma från en tjej på 13 år skulle jag tro, men min lilla fransyska är nog inte som alla andra. På ett bra sätt. Med andra ord kan nog jag känna mig lugn för min tillfälliga adoptivsyster. Klassikern på klippet nedan kommer aldrig att handla om henne.

On the run

Så, vad har jag att säga om premiärturerna med covoiturage och couchsurfing?

Vår första couchsurfingupplevelse fungerade över förväntan. Visst - stället var inte vad jag skulle kalla skinande rent, soffan var inte vad jag skulle kalla helt bekväm och vår host var inte vad jag skulle kalla helt normal, men han var snäll och pålitligt och lät oss stanna i två nätter utan att förvänta sig mer än att vi bidrog till matkostnaderna. Mexicanskorna som bodde där samtidigt som oss var dessutom supertrevliga, vi lagade mat tillsammans och hängde hela första kvällen!


Med första resan på Covoiturage (Montpellier-Carcassonne) var det en hel del strul med hurvida vi skulle hitta till upphämtningsplatsen eller inte, och eftersom varken vi eller vår förare kände till Montpellier särskilt bra hann det bli några telefonsamtal innan det löste sig. Vi fann oss dock tillsammans med en trevlig ingenjör i 30-årsåldern som körde snabbt och säkert och släppte av oss i Centrala Carcassonne, trots att vi egentligen skulle behövt gå en bit.

Med den andra inplanerade resan (Carcassonne-Toulouse) visade det sig att föraren stött på "vissa problem" och inte kunde åka. Lite bittra över att han inte ringt upp och sagt detta utan endast lämnat ett meddelande på mailen (vi såg det ca en timme innan avfärd) löste vi den sträckan på ett annat sätt.


Lifta är farligt säger ni, men turen var med oss - Vince var en utbildad ambulansförare som lyssnade på skön musik och lät oss sjunga med hur högt vi ville i refrängen. Han släppte av oss vid tågstationen och önskade oss all lycka i framtiden!

French men, Swedish women and som Rosé-stash


Resa Toulouse-Montpellier T&R (med en detour till Carcassonne): 35 euro.
Boende 1 natt i Toulouse + 2 nätter i Montpellier: 0 euro.
Mat och dryck fredag - söndag (inkl 2 frikostiga restaurangbesök): ca 70 euro.
Inträde på turistattraktioner och extremsportsfestivalen: Gratis.

Summa totalt: 105 euro för tre dagars semester. Alla är hela, rena och oskadda.
Vi klagar inte!

Kolla in våra planer inför resan här.

Jag ville inte vara sämre



Kul att de lämnade kvar alla mustascherna!

På soffan med iPhone och rymdtrumma

Vi har det braaa :) musslor+extremSport=win. Ps, autocorrect? Ska aldrig skaffa iPhone.
Love ya.

MONTPELLIER

Nu ger vi oss iväg pa en helg av liftande och soffsovande, vi hör av oss om vi överlever.
Ha det!

Frågan är bara, vad gör tjejen med den svindyra filmkameran som sitter bredvid?

"Min Ferarri är trasig, 1 euro för att ringa mitt privatplan så jag tar mig hem till Cannes - Tack"

Normalt sett brukar jag inte skänka pengar till tiggare, men kom igen, han var ju rolig.

När ens favoritbar kommer med ett fint erbjudande är det ju liksom ohövligt att tacka nej


Salsakurs, gratis onsdag och torsdag kväll?
Ja tack!

Och plötsligt var de bara här!



Alltså mustacherna...

"Nåväl. Jag gick på ett språkcafé för att förbättra min franska, men istället för att göra det, så fann jag mig själv med en fransman som vill lära sig svenska. Så som världen förvånar mig."

Facebook-status från förra veckan, fritt översatt till Svenska.

"Café des langues", eller språkcaféet, är ett initiativ som innebär att vilt främmande människor träffas över drink och diskuterar lite vad som helst på ett språk som de önskar förbättra sig i. Det är helt gratis, det äger rum mitt i centrala stan och det kräver ingen föranmälan!

Igår parades jag ihop med en ung tjej från Paris som kommit till Toulouse för sitt jobbs skull och som visade sig vara jättetrevlig. Vi snackade i nästan två timmar om allt och ingenting och bytte sedan nummer med idén om att gå ut och dansa någon kväll framöver!

Sedan bytte jag även några ord med Philippe, den franska killen som vill lära sig svenska. Jag måste säga att hans kunskaper är rätt imponerande! Han har redan läst Millennium-böckerna och han lyssnar kontinuerligt på 'Din gata' i P3. Fortsätter han på det spåret så snackar han förmodligen snart bättre än vad jag gör.

Toulouses mest svenska fransman

Kort och gott: Café des langues, rekommenderas.

Tiden förändras och vi med den



Jag minns den tiden när systerdottern Doris var liten (ännu mindre) och vi hade en barngrind för trappen 24/7. På den tiden var man smidig, ja jädrar, det kan ni hoppa upp och fethaja.

Idag gick granntjejerna ner i spagat på gräsmattan och sedan säger jag ingenting mer.

Vågar lägga en röst på att detta kommer bli en av sommarens stora hitlåtar

Heta budgetresor

Sitter och trixar med resor som äger rum inom den närmaste - och även den lite längre förutseende - framtiden, och jag gör det på sajter som går ut på att mänskligheten fortfarande litar på varandra. Man liftar med andra människor och sover gratis på någons soffa. Det kan låta lite farligt och osäkert, men de flesta har ju faktiskt en alldeles äkta internet-profil där man kan se vad det rör sig om för människor!

Om det funkar så är det ju superbra. Min Barcelona-resa om två veckor kommer att kosta 50 euro när jag liftar via sajten covoiturage.fr, att jämföra med flygets 80 euro (plus transport till och från flygplatsen) eller tågets 140 euro!

Vårat boende i Montpellier den kommande helgen blir helt och hållet kostnadsfritt om vi följer planerna och campar i Theos vardagsrum. Vi ska spela musik och äta pannkakor tillsammans är det tänkt. Tydligen ska det dessutom hostas två mexicanska flickor samtidigt som oss, så det kan bli ett jädra drag!

Couchsurfing.org

Sorry Dennis. Du var inte så jättepigg på det här med liftandet, jag vet, MEN - eftersom jag lovat att skicka alla registreringsnummer till Muriels mobil så kan de i alla fall knipa slyngligen om jag våldtas och styckmördas, bra va?
Mamma - det här med främmande människors soffor är nog inte någonting som faller dig i smaken, men jag åker tillsammans med Amanda och Louise och vi lovar att ta hand om varandra. Förlåt om jag oroar dig, men du hade förmodligen ändå fått reda på det förr eller senare... och då hade du blivit arg för att du inte fått veta någonting i förväg. Men säg inget till mormor är du snäll. Peace.

Är man dvärg (aka Frankrikes mest praktiska bil - egen bedömning) bör man ju faktiskt utnyttja det



Såg en Smartcar som testade på lite alternativ fickparkering. Ingen annan hade fått plats pga lyktstolpen som står i vägen, det är ett som är säkert.
Jag säger inte att det är fel. Det hade ingen parkeringsvakt sagt heller.

Snyggt jobbat, ägaren till bilen har precis löst bilkörar-Frankrikes största svårighet.
För alla med Smartcar det vill säga.

Graffittikonst @ Place du Capitole

Place du Capitole, vilket ställe. Man går dit vilken dag som helst, vilken tid som helst, och alltid händer det någonting spännande. Ett måste för alla människor i Toulouse!

Au Pair-weekend



Det började i Toulouse med fem goda vänner och lite rugby, tillsammans med ungefär 33 tusen andra åskådare på stora stadion. Efter matchen tog vi oss till första bästa gatukök och käkade baguetter med pommes på och kände lite som David Guetta, Chris Willis, Fergie och LMFAO - I'm a party, and party, and party, and pa and pa and party. Sagt och gjort.

I Lenas centrala treplansvilla lekte vi leken "Redo för de stora brösten?" (min lek, I know) vi spelade musik i den kvällsljumma trädgården och några McFlurry-drinkar senare drog vi vidare ut i natten.

Favoritklubben Eldorado bjöd som vanligt på sköna latinorytmer, vi dansade tätt ihop med spanjorer och sydamerikaner och övade på "Hola" och "Bamos" och framförallt på våra i nuläget inte allt för utvecklade salsasteg. Roligt hade vi, till ungefär klockan sex på morgonen.

Pigg som en persika steg jag upp klockan nio morgonen efter, drog iväg från sömndruckna sovkamrater till simhallen Alfred Nakache och kollade in detta:



Hon verkade så glad över att se mig där! Och jag var så stolt över henne! De var så duktiga, båda två, och de slutade till sist på en fjärdeplats!

Muriel var en ängel som bjöd på kaffe, Roses nutellacrêpes var gudomliga och Cedrics lasagne var en skänk från ovan. Tack till er, tack för att ni räddade min söndag.

Jag överlevde även denna helg och jag ser redan fram emot nästa.
Då; Amanda + Louise + extremsportsfestival i Montpellier = win!

http://www.youtube.com/watch?v=kfVsfOSbJY0

Mm, jag är fortfarande snuskigt sjuk och spenderar största delen av min tid med att äta och sova (inte för att jag klagar direkt), men någonting som gör mig på gott humör, alltså riktigt gott humör, är att två av mina pinglor kommer hit, till mig, I FRANKRIKE, på tisdag!!!

Mina Pinglor!


DET SKA BLI SÅ KUL ATT FÅ SE DEM IGEN

Med risk för att låta som en riktig bitch som helt och hållet vill vara ifred från alla människor av det manliga könet tycker jag faktiskt inte att det är allt för mycket begärt med någon form av RESPEKT!!!

Detta är till alla er fransktalande personer av manligt kön.

Känner ni igen er i följande situation? Är det första ni gör, när ni ser en okänd tjej som behagar erat synfält, att använda er av någon variant av följande mening:
"Hej (fyra av ett sliskigt leende), du är söt/snygg/förtjusande/underbar, får jag slå mig ner/följa dig på vägen/röra ditt hår, vill du ta en drink/äta middag/följa med hem till mig och ha lite 'kul'", eller någonting åt det hållet, får ni gärna, från och med nu, hålla käften.

Vad är det ni egentligen vill att man ska svara på era fraser, då ni oftast väljer att upprepa dem med högre och högre röst så många gånger som ni kan hitta på olika varianter av att säga samma sak såvida man inte svarar?! Och VARFÖR kan ni inte bara låta oss flickor typ dricka en juice/gå över gatan/köra bil/åka metro/köpa veckotidningar eller TYP NÅGONTING på egen hand?

En gång är det kul, men det är faktiskt mest bara skrämmande. Och äckligt.

Så.Lämna.Mig.I.Fred.
S'il vous plait.

En hoppande axel och ett inflammerat öga

Idag är det en röd dag i Frankrike, eftersom att för exakt 67 år sedan - det vill säga 1945 - kapitulerade Tyskland i andra världskriget. Frankrike var ju då lite mer inblandat än vad Sverige var, och har väl alltså lite mer anledning till att fira.

Dagen till ära har jag spenderat på Wikipedia. Jag läste på om allt ifrån Hitlers uppväxt till landstigningen i Normandie, i hopp om att bli lika bildad som Fransmännen. Ska jag bo här är det väl inte mer än rätt att jag tar en liten större del av deras historia... de verkar ju liksom förvänta sig det. De tittar i alla fall väldigt tvivelaktigt på mig när jag inte vet varför 8 maj och 6 juni är speciella datum för dem. Och tja, eftersom jag redan är Frankrikes blondaste blondin kan det väl inte skada med lite allmänbildning.

Nu har jag bildat mig klart och ska titta på en tecknad Disneyfilm med Fransk dubbning. Godnatt.

Bilder från Place du Capitole

Hej polisen

Hejdå polisen


Francois fanclub


Landets nu regerande president

MALTA

Iakttagelser från en ö nära mig:
  • Landet Malta består egentligen av tre befolkade öar; Malta, Gozo och Comino
  • Befolkningen snackar inte Engelska som jag tidigare trott. De snackar ett konstigt språk som de kallar Maltesiska. Alla KAN dock prata Engelska... om de vill...
  • Franska är icket ett gångbart språk på ön
  • "Vi ses på flygplatsen" är en dålig mötesplats
  • Långkalsonger, kofta och skinnjacka behövs ej under dagtid
  • Bilarna har ratten på fel sida (vilket senare visade sig bero på att de har vänstertrafik)
  • Busschaufförerna är troligen de galnaste i hela Europa
  • Alla heter Borg i efternamn
Efter att jag redit ut dessa punkter hade jag en mycket behaglig semester.


Tack Dennis och Åskar för en weekend hos Four seasons!

Spaningsrapport 2

Måndag, 7:e maj, 11:01.

Agenten har nu tillgång till ett svenskt tangentbord och skriver därför på svenska.
Det ryktas om att allas vår fransyska har blivit fransk på riktigt! Denna bild togs förra torsdagen på Place du Capitole, där hon enligt utsago använt sitt ursprung som ett argument för att kravallpoliserna skulle släppa in henne till Francois Hollande's framförande. Det fungerade, och viftandes med den franska flaggan sjöng hon Marseljäsen för full hals med alla de vänsterpolitiska anhängararna. Ingen som såg henne kunde tro någonting annat än att hon var en tvättäkta inföding.

Valet är nu som bekant över. Francois Hollande vann, och Fransyskan beräknas inom en snar framtid att återgå till sin vardag med bilkörning och plaskande i poolen. Så snart hon återhämtat sig från all den politiska stressen det vill säga - och all dyr champagne hon beräknas ha druckit under sin weekend i Cap Ferret.
Senare i eftermiddag kan vi nog vänta oss ett egenskrivet inlägg.

Over and out; General X

Spaningsrapport

Saturday, 5th of may, 18.03.
The blondest girl in France, originally from Sweden, has lately been seen following different events of the French election campaigns. Rumour has it that she watched the tense debate wednesday night, and crossed the barriers with guarding policemen thursday evening to have a glimps of Francois Hollande at Place du Capitole, Toulouse.

Right now our correspondant rapports that she's located in Cap Ferret, by the Atlantic coast, drinking expensive champagne and hiding from the angry policemen. She'll return to her residence in time for the results of the election.

Over and out; General X.