On the run

Så, vad har jag att säga om premiärturerna med covoiturage och couchsurfing?

Vår första couchsurfingupplevelse fungerade över förväntan. Visst - stället var inte vad jag skulle kalla skinande rent, soffan var inte vad jag skulle kalla helt bekväm och vår host var inte vad jag skulle kalla helt normal, men han var snäll och pålitligt och lät oss stanna i två nätter utan att förvänta sig mer än att vi bidrog till matkostnaderna. Mexicanskorna som bodde där samtidigt som oss var dessutom supertrevliga, vi lagade mat tillsammans och hängde hela första kvällen!


Med första resan på Covoiturage (Montpellier-Carcassonne) var det en hel del strul med hurvida vi skulle hitta till upphämtningsplatsen eller inte, och eftersom varken vi eller vår förare kände till Montpellier särskilt bra hann det bli några telefonsamtal innan det löste sig. Vi fann oss dock tillsammans med en trevlig ingenjör i 30-årsåldern som körde snabbt och säkert och släppte av oss i Centrala Carcassonne, trots att vi egentligen skulle behövt gå en bit.

Med den andra inplanerade resan (Carcassonne-Toulouse) visade det sig att föraren stött på "vissa problem" och inte kunde åka. Lite bittra över att han inte ringt upp och sagt detta utan endast lämnat ett meddelande på mailen (vi såg det ca en timme innan avfärd) löste vi den sträckan på ett annat sätt.


Lifta är farligt säger ni, men turen var med oss - Vince var en utbildad ambulansförare som lyssnade på skön musik och lät oss sjunga med hur högt vi ville i refrängen. Han släppte av oss vid tågstationen och önskade oss all lycka i framtiden!
Kommentarer

Skriv en eller flera kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-post:

URL:


Skriv här!