Bloggsemester

Är på Malta, så ja, ni vet.

Vi ses senare.

As ready as I ever will be

Det slog mig här om dagen att man går in med precis samma inställning när man ska vaxa benen som när man ställer upp ett bord på en loppmarknad; Allt ska bort. Skillnaden är bara att på loppmarknaden fungerar det bättre med låga priser, och att i vaxets fall är förhållandet det omvända.

Tjackade 40 vaxstrips för 4,44 Euro (att jämföra med att jag betalar 80 spänn för ett 20-pack i Sverige). Kvaliteten var diskutabel.
Det funkar, men man måste ha lite tålamod.
Springer man runt med Frankrikes i särklass både längsta och grövsta ben är det dock svårt att hitta det där tålamodet.

Jävlar vad less jag var innan slutet.

Nu är jag dock len som en rulle Lambi toalettpapper, så tag er i akt: BEACH 2012 HERE I COME!

Det oslagbara priset i kombination med godtagbar funktion ger Blondépil 3 av 5 näckrosor

Politiska läget - en snabbguide

För er olyckliga människor som inte befinner er mitt i hetluften, vilket jag - föga förvånande - faktiskt gör, så har jag satt ihop en liten snabbguide:

Alltså humor

En korvmacka (eller är det skinka?) med smält ost kallas för en "Croque Monsieur" i Frankrike. Så står jag där en dag, i välj-själv-disken på McDonald's, och hittar en "Croque McDo". Croque Monsieur = Croque McDo.
De är allt lite finurliga de där hamburgerfolket. Finns den här att beställa i Sverige också eller är det en lokal specialité?
Den är inte alls så tokig faktiskt.

http://www.youtube.com/watch?v=hEK2YCz9-IQ&feature=related

Message keeps getting clearer, radio's on and I'm moving round the place
I check myself out in the mirror I wanna change my clothes my hair my face
Man I ain't getting nowhere just sitting in a dump like this
There's something happening somewhere baby I just know that there is

You can't start a fire, you can't start a fire without a spark
This gun's for hire even if we're just dancing in the dark

Lovligt slut

Slutet på barnens två veckor långa skollov är kommet, vilket betyder att imorgon är den första dagen på väldigt länge som jag måste stiga upp alldeles för tidigt. Känns trist.

Min vänstra axel hoppade förresten ur sin skål idag, så ni som varit med om den lilla karusellen någon gång vet ju på ett ungefär hur bra jag mår just nu. Med andra ord tänker jag lägga mig och sova. Ville bara visa en liten bild eller två från rugbymatchen jag såg i lördags, 12000 skrikande pers på läktaren, helt sjukt vilken stämning det bjöds på! Rubgy är helt klart en sport som bör ses live!

Jo, och sedan var det ju det där med valet som hölls idag i Frankrike. Mer om det kommer imorgon.

FUN - We are young

The moon is on my side
I have no reason to run
So will someone come and carry me home tonight

http://www.youtube.com/watch?v=Sv6dMFF_yts&ob=av2e

Tycker faktiskt att listor av alla det slag är sjukt motiverande, och älskar tillfredsställelsen av att få bocka av något!

  • Skriva ett föredrag om Svenska idrottsgymnasier (på franska)
  • Skriva klart mitt franska CV
  • Skicka in min anmälan till universitetet (viktigt!!!)
  • Fira Lena's 20årsdag
  • Baka någonting till Lenas 20årsdag
  • Köpa present till Lena's 20årsdag (måste snacka med Katja om det)
  • Räkna vidare med min distansmatte
  • Se en rugbymatch
  • Fixa lägenhet i Umeå över sommaren
  • Vila upp mig (?)
Allt överstryket kan jag härmed kalla avklarat! Inte så illa med tanke på att jag faktiskt var tvungen att arbeta under min lediga vecka, nej, det tycker jag inte. Nu återstår alltså att göra klart det där föredraget och att skaffa en lägenhet.
And people, I'm on it.

Kanske inte kapning ändå...

Ju mer jag läser så verkar det som om att det rör sig om en kapning, utan snarare en bugg i systemet som låter folk svara på mailen trots att orden "no reply" tydligt infinner sig. Och nu får alltså alla som i början fick mailet mailen med alla svaren också.

Det har redan bildats flertalet facebook-grupper som säger både det ena och det andra om den där Martin, som var den första som försökte svara på dessa no-reply-mail. Ni hittar några av dem här:
https://www.facebook.com/MartinSkickarTillNoreplyAtChalmers
https://www.facebook.com/groups/231976433573584/?notif_t=group_r2j
https://www.facebook.com/MartinAtNoreply

Hm.  I ett av mailen jag fått ber skrivaren Gud om att mailspammningen ska sluta. Så väl som jag tycker att det här är smått galet kan jag ju inte låta bli att se det charmiga i att läsa alla mailen. Lite småroligt är det ju faktiskt. Lite.

It's me and the nerds

Just nu känns det som en mycket, mycket dum grej att jag valde Chalmers som förstahandsval. Tidigare ikväll fick jag ett mail där Chalmers informerade mig om matematik- och fysikprovet som går av stapeln den 16:e maj och som ökar de sökandes chanser till att bli accepterade på programmet. Så långt, så bra kan man tycka. Tyvärr så höll det ju inte i all evighet.

Nu har någon smart jävel kapat Chalmers mailkonto, och skickar ut lite vad som helst. Hittills har jag mottagit ca 340 stycken skräpmejl med gåtor, kontaktannonser och information om hur man bäst kan fuska på provet, för att inte tala om ett mycket lovande recept på kanelbullar.

Jag kommer definitivt vara den mest otekniska människan som någonsin (förhoppningsvis) satt (kommer att få sätta) sin fot på denna anrika skola.
Chalmers alltså. Vilket ställe.


Okej, jag vet inte hur bra det syns på bilden, men i stunden för denna printscreen hade jag "endast" 319 mail att rensa igenom. Nu är det uppe i 370. Kommer att bli kul det här, jarrå.

Liv, Lucas och Lison gör saker tillsammans

Igår slog vi på värmen. Idag lagade vi sushi.

Revolutionen tar nya former

Tisdag, lunchtid.

Jag, Muriel, Lucas, Lison och fyra av Lisons kompisar sitter i salongen. Alla har tjocktröjor på sig. Alla fryser.

Lisons kompis 1: Är det inte... lite... kallt?
Jag, Lison, Lucas, Lisons kompis 2 och 3: Jo...
Muriel: Ja... Philippe stängde av elementen förra veckan när det var varmt. Han trodde inte att vi skulle behöva dem mer.

Tystnad.

Muriel: Ja men ni vet, det blir ju så jättevarmt om man har elementen på när det är... varmt.

Tystnad.

Muriel: Han tycker att man kan ta på sig en tjocktröja om det blir lite kallt istället.
Jag: Jag har två på mig. Och jag sover i mina slalomsockar.

Tystnad.

Muriel tar fram sin Iphone, klickar upp en väderapplikation och studerar den en liten stund.

Muriel: Det kommer vara kallt ända fram till helgen.
Lucas (reser sig upp): Då gör vi något åt det här. Nu slår jag på elementen, för vet ni vad? Pappa kommer inte hem förrän på torsdag. Han kan inte märka något förrän då.
Jag, Lison: Smart tänkt!
Muriel: Flickor, ta en glass och låtsats att ni inte sett hört någonting. Lucas, jag hjälper dig.

Vi säger inte att vi arbetar mot dig. Vi säger bara att du har fel.

...och det var alltså DÄRFÖR hon tog med sig en spruta mot min jordnötsallergi!

När mina päron skulle komma hit bad jag min mor att köpa med sig ett läppcerat av god Svensk kvalitét.
Mor lovade att att köpa med sig sin personliga favorit. Jag har dock en känsla av att någonting gick lite snett.


Okej att hon missade det där med allergin mot jordnötsoljan, men att hon inte reagerade på ordet "tass" kan jag än idag inte förstå.

Garde-moi seigneur, mon dieu, toi mon seul espoir

Ni minns när jag var supernöjd för några veckor sedan, och sa att det var jättevarmt här nere?

Det är det inte nu längre.

Tyvärr så passade pappan i huset på att stänga av elementen under värmeböjlan, så nu har jag tvingats bygga en liten igloo av mitt täcke på sängen för att inte frysa ihjäl. Motiverande att plugga, instuvad i en liten täckes-koja, när både fötterna och fingrarna är små isbitar? Näe. Är det någonting jag verkligen hatar så är det att frysa!

Igår gick jag och Lena på mässa i den katolska kyrkan. Det gick till ungefär som på söndagsmässan i Sverige, vi läste Trosbekännelsen och Fader Vår (eller ja - inte jag och Lena då, som beklagligt nog ligger lite efter i våra franska bibelstudier) och lyssnade på några stycken som handlade om Jesus och korsfästelsen. De mest markanta skillnaderna i jämförelse med Sverige tror jag var att vi doppade fingrarna i en stor vattenskål vid entren, att prästen sprang runt med en silverkäpp och stänkte vatten på besökarna och att vi inte fick något vin till nattvarden. Och just det, att alla plötsligt började kyssa sina bänkgrannar och säga "gud är med dig" var jag inte heller helt beredd på. Men annars var det inga konstigheter.

Universitet - Check

Visst, jag är ute i sista sekunden, men jag gjorde det!

Och hemma är det hockey har jag hört

Har flytt från huset till ett centralt café med Wifi för att få lite nya krafter till mitt föredragsskrivande. Enligt min mening finns det ingenting är så inspirerande för lite författande som en riktig kopp kaffe i cafémiljö!
Fast ja. Det är ju fortfarande plugg.

Your animation

Den som ingen hatt hatt

Gick och blev med ännu en ny huvudbonad en regnig dag här om veckan

Ett liv fyra år tidigare

Jag säger inte att jag ångrar min tid på friidrottsgymnasiumet, absolut inte.

Men när jag sände in min ansökan hösten 2006, 14 år gammal, visste jag då vad jag egentligen gav mig in på?


Arbetet med mitt föredrag om Svenska riksidrottsskolor har verkligen fått mig att fundera. Vad är det som driver oss människor till att pressa sig så hårt jag gjorde som under den tiden? Vad är det som får oss att klara all press från klubbar, tränare, sponsorer, familjer, vänner, kanske till och med kassörskan på ICA eller din kompis lillebrors fotbollstränare som hörde att du skulle tävla i helgen? Under dessa år lär man sig nämligen att förstå att det är framgången som räknas. Med framgången kommer bra betyg, nya utmaningar, erbjudanden om college, stipendium, landslagsuppdrag, galor, bättre sponsorer, ärofyllda priser, ja, allt du kan tänka dig. Alla i friidrottsvärlden vill vara din vän och delta i ditt liv, bara du är framgångsrik. Det är framgången som räknas.

 

Det är väl så det fungerar i livet, antar jag. Vi bedöms efter våra framgångar. Men jag var ju bara 14 år. Jag tror inte att jag var redo att höra den sanningen.

 

Mitt första år på friidrottsgymnasiet gick bra. Jag nådde de där framgångarna jag så gärna ville åt. Jag bytte klubb, jag slog distriktsrekordet, jag fick sponsorer. Jag var någon.
Mitt andra år fortsatte inte på samma linje. Jag var bra, men inte lika bra som jag hade hoppats. Jag fick en mindre tävlingsbudget, jag tappade mitt rekord, jag var skadad. Jag blev allt mer nervös för varje tävling och fick allt sämre resultat.

 

Jag vill minnas alla de goda stunderna, allt det fina som mina fyra år gav mig, men jag minns bara den där ständiga pressen. Pressen av att uppnå resultaten som uteblev. Pressen att orka mer när man orkade mindre. Pressen av att se sin kropp växa när medierna visade Hilda, Sanna och Karin som tappat jättemånga kilon på bara några veckor. Pressen av att veta vilka längder man BORDE förverkliga, enligt statistik, tabeller och diagram. Pressen av att se vänner som lyckades. Pressen av att, utanför sina 16 träningstimmar per vecka, försöka leva ett normalt liv med vänner och skola och första pojkvännen och mammas födelsedagsfirande – som man inte hade tid att komma hem till.

 

Jag klarade inte pressen.

 

Om jag inte är mitt resultat, vem är jag då? Den frågan har jag ställt mig under en lång tid och jag tror än idag att jag inte riktigt hittat svaret. Jag är inte längre en del av elitfriidrottsvärlden, det ett som är säkert. Dock är det är nog först när jag letat rätt på mig själv som jag har den mentala styrkan som det skulle krävas för att bli det. I alla fall i den takt som det var tänkt att jag skulle bli det då – i den takt där pressen kommer, och där den måste hanteras.

 

Jag säger inte att jag ångrar min tid på friidrottsgymnasiet, absolut inte.

Vad jag säger är bara att min kropp och min fysik sprang snabbare än mig.




Bild från JSM-USM 2009, en tävling där jag besegrade pressen och tog mig till final. Slutade till sist på en 4:eplats.

Åhåhå!

Gun-Britt skrev till mig och påminde mig om att det är min namnsdag idag. Man glömmer liksom bort allt sådant när man är här nere, kanske främst för att jag inte har någon svensk almanacka? Men ärsch. Namnsdagar är nog inte så speciellt. Jag minns dock att när jag var liten så brukade jag alltid få en tialott av mamma på min namnsdag, en endaste liten skraplott och jag var den lyckligaste ungen i kvarteret. Ska hänga på brevlådan idag, kanske kommer det en... hehe. Kanske inte.

Om inte, så för att fira denna speciella dag, lägger jag upp en låt som går varm på radion här nere. Gammal som gatan, men dock oh så bra ändå.

Au Pairens vardag, lalallala

Det sägs att när man har mycket att göra så har man mycket att blogga om.
Jag fastslår detta som en myt.

Denna vecka jobbar jag. Nästa vecka ska jag vara "ledig". Under den tiden ska jag:
  • Skriva ett föredrag om Svenska idrottsgymnasier (på franska)
  • Skriva klart mitt franska CV
  • Skicka in min anmälan till universitetet (viktigt!!!)
  • Fira Lena's 20årsdag
  • Baka någonting till Lenas 20årsdag
  • Köpa present till Lena's 20årsdag (måste snacka med Katja om det)
  • Räkna vidare med min distansmatte
  • Se en rugbymatch
  • Fixa lägenhet i Umeå över sommaren
  • Vila upp mig (?)
Exakt vilka av dessa saker vill ni veta mer om?

Regn, bara regn

Idag är det den 10:e april.
Det regnar.
I Frankrike har Fulbert namnsdag.
Vad händer i Sverige?

Mina föräldrar har lämnat mig. Allting känns väldigt tomt.

Lucas frågade om jag ville gå på bio med honom ikväll. Jag svarade ja. Vi ska se "Project X", och tro det eller ej - men vi ska faktiskt se den på franska!



Och, förövrigt.
Idag är det exakt 10 veckor tills jag kommer hem.

Min nya tatuering

Som de uppmärksamma läsarna lagt märke till har jag alltså gaddat mig på vänstra överarmen. Det tog 45 min, gjorde stört ont och teknen betyder typ "Gud är alltid med dig". Tack till Jean Paul's tatoo och piercing som tog sig an detta arbete för endast 240 Euro.











Nej, nu skojar jag bara. Det var - liksom resten av min outfit samt mitt okaraktäristiska posande - givetvis ett försök att likna förra veckans förebild, Nicki Minaj.


Tatueringen var gjord med en whiteboardpenna och försvann i duschen.

Maggi gästbloggar om resan till Frankrike

Vi vaknade i den lilla holken på Arlanda och intog en frukost på café, semester!
Ute var det snöblask. Vi hoppade på bussen till Bromma, för därifrån skulle vi flyga.


Vi var i mycket god tid, märk väl!  Det gick galant att checka in och passera säkerhetskontrollen. Vi firade med en croissant och kaffe. Karin Göthstam var förresten också där. (f.d. länspolismästare i Stockholm – Livs anmärkning)

När vi kom till utgången, stod det på vår tavla: Brussels 11.55.  ESTIMATE 13.00 (med rött). Till att börja med brydde vi oss inte, men allteftersom tiden gick funderade vi om vårt plan var försenat- och då skulle vi ju missa avgången till Toulouse. Vi fick av en upptagen fröken som stod och knappade på en dator, veta att vi måste tillbaka till incheckningen för att fixa ombokning. Hade vi inte fått något sms om förseningen? Näää.


I incheckningskön var vi många. De flesta försökte omboka sina biljetter och det tog en herrans tid. Det visade sig att 06-planet till Bryssel inte hade gått än (kl. 11.00), så alla dessa som skulle åkt då försökte få en plats. Många skulle vidare till Nairobi, Prag, Istanbul… Mitt i röran lägger datorerna av. En personal blir lika less som oss väntande, och går helt sonika därifrån. En personalstackare blir kvar+ alla köande. Efter sisådär en 45 min- och bra långt från luckan, fick vi av medköande tipset att gå till informationen istället.

 

Där var vi inte heller ensamma.

 

När det äntligen var vår tur kom en knackig tant med rullator och trängde sig före och sa att hon behövde en rullstol (det behövde hon säkert, men toleransen var vid det laget ganska låg). Hon skulle få vänta 5 min. men det gick inte för sig. Det slutade med att gentlemannen i luckan fick ta saken i egna händer och hjälpa tanten med pick och pack, att sätta sig på en bänk - för att invänta rullstolen. Inspelning av pensionärsjävlar?????


När vi kom fram, fick vi informationen att vårt plan skulle gå ordinarie tid: 11.55 dvs om 10 minuter!! Efter att vi hela morgonen haft gott om tid, blev det nu en jädrans brådska.
Samma procedur genom säkerhetskontrollen igen- och tro det eller ej, men den här gången piper det förstås när Danne ska passera (det gick bra första omgången).  När han är färdiggranskad är det full pelle till planet som gäller.
Väl i flygstolen fick vi veta att det skulle bli ”viss” försening. Det var strul med att få med så många som möjligt, som inte fått åka på morgonen.


Vi hade redan tight med tid i Bryssel för att byta plan, nu skulle det bli i det närmaste ogörligt. Jag delade min oro med en av flygvärdinnorna, som då berättade att det var detta plan som skulle gå till Toulouse. Vi skulle bara behöva gå av i Bryssel, och sedan kliva på samma plan. De skulle inte sticka utan oss. Se där, nu började det flyta!

Lunchtid var sedan länge förbi, och det skulle bli gott med en macka. När turen kom till oss på rad 9 (lika många rader kvar) fanns bara 2 mackor att tillgå. Då var det bara att deala med de närmast sittande om hur vi skulle göra. Vi blev vinnare av de åtråvärda ostsmörgåsarna.


Resan på Toulouseplanet gick utan mankemang. Väl framme letade vi upp bussen som skulle ta oss in till stan´ (vår ” lilla fransyska” var upptagen med åtaganden åt sin familj, så hon var förhindrad att hämta oss). Många väntade på bussen som skulle gå var 10:e minut.
Många försvann, för det kom ingen buss.


Efter en timmes väntan fick vi av en vänlig själ veta, att det varit en stor krock i närheten och bussen kunde inte ta sig fram. Men det skulle nog komma en buss. Någon gång.
Till sist kom den, 66:an… och körde förbi. Alla som stod på trottoarkanten och var beredda att hoppa på, blev lika paffa. Skam den som ger sig. Ett uthålligt gäng fick så småningom se sin buss komma, och stanna. Chauffören passade i det läget på att ta 10minuters paus. Det gjorde inget, för vi hade det varm, trång och gemytligt i bussen.
Efter den dryga väntan var förstås stämningen på topp.


Vårt hotell hittade vi. Ja vad ska jag säga om det, man vår vad man betalar för. Tydligen hade vi nog inte betalat någonting. Vi klarade två nätter med handduk som kudde och lyset på - för att krypen inte skulle bli för vidlyftiga.
Nästa boende kommer att kosta tre gånger så mycket. Av någon anledning känns det ok.

Den lilla fransyskan uppenbarade sig med vin och jordgubbar. Satt fint.
Jätteroligt att träffa Liv igen!


Det är alltid roligt med överraskningar, men inte hade jag förväntat mig att Liv skulle dra ihop en karneval till vår ära. Hela Toulouse måste ha varit ute den kvällen, utklädda. Storhopen festade in till morgonkröken. Full moon party kan slänga sig i väggen.


Aldrig mer Brussel Airlines sa vi, tills vi kom på att vi ska åka hem med samma bolag.
Så ok, de har fortfarande chansen att visa en bättre sida.


Vilken dag!

Exakt vad i orden "chambre" och "fem tio" klassas till engelska?

Jag, mamma och pappa kommer tillbaka till deras hotell. Pappa går fram till receptionen för att hämta ut rumsnyckeln.

Pappa: Hej, chambre fem tio.
Jag: ?
Mamma: ?
Receptionisten: ?
Pappa: Det var tänkt att jag skulle säga det på engelska...

Pappa går själv in i receptionen och hämtar nyckeln till rum 510, han kilar sedan iväg till hissen och åker därifrån.

Helgkväll med tjejerna

Nej, jag vet att unga flickor inte ska dricka någonting som främmande killar bjuder på ut en öppen colaflaska nere vid la Garonne.

Men jävlar vad kul vi hade.

Nu; Chill på mammas och pappas hotellrum. Snart ska vi ut på en av mina favortirestauranger och käka!