Julklapp special

Mina kära päron fick ett presentkort på en äkta, fransk trerättersmiddag i julklapp, med specialiteter från regionen sud-ouest. I onsdags gick middagen av stapeln. Temat var anka.

Anka

Ankfett

Ankburkar

Till förrätt fick de Foie Gras (kortfattat anklever tillagad i ugnen), till huvudrätt Confit du canard (anka som lagrats i ankfett, se ovan) tillsammans med vitlöks- och persiljestekt potatis, brynt i ankfett, och till efterrätt en lokalproducerad Roquefort tillsammans med den tidigare omnämnda spritosten.
Vitt vin (Argentina) serverades till förrätten och rött vin (Bordeaux) till huvudrätten.

Förrätten fick helt klart godkänt.
Huvudrätten hyllades stort.
Spritosten spottade de ut.

Kort och gott en lyckad måltid.
Kommentarer

Skriv en eller flera kommentarer:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-post:

URL:


Skriv här!